Zălăuanul Alexandru Băican, sub comanda lui Adrian Iencsi

Unirea Jucu, echipă la care activează şi zălăuanul Alexandru Băican, are un nou antrenor începând din această săptămână. Fostul tehnician, Alpar Meszaros, a devenit manager al clubului, iar în funcţia de antrenor principal a fost numit Adrian Iencsi, un nume cunoscut în fotbalul românesc.
În vârstă de 41 de ani, fostul jucător al Rapidului a fost încântat de proiectul pe care i l-a prezentat conducerea Unirii Jucu, urmând să pregătească echipa din luna ianuarie, odată cu reunirea lotului. Iencsi şi-a încheiat careira de jucător în 2012, la FCM Târgu Mureş, evoluând la şapte echipe din ţară şi străinătate. Fostul fundaş al Rapidului a înbrăcat de 30 de ori tricoul echipei naţionale a României. Ca antrenor, Iencsi a mai pregătit începând din 2012 FC Corbeanca, CS Popeşti-Leordeni, FC Voluntari, FC Hunedoara, Sporting Târgu Măgurele, iar o perioadă a fost antrenor secund la formaţia din Cipru, Apollon Limasol. Ultima dacă, Iencsi a antrenat formaţia din Liga a II-a, Foresta Suceava.
Fotbalistul zălăuan, Alexandru Băican, s-a arătat încântat de mutarea făcută de conducere.
„Sunt încântat să ştiu că voi lucra sub comanda lui Adrian Iencsi, care este un nume conoscut în fotbalul românesc. Voi avea multe de învăţat de la el şi sper să obţinem rezultate cât mai bune în partea a doua a campionatului”, ne-a declarat fundaşul Unirii Jucu.
Alexandru Băican a început fotbalul la Viitorul Zalău, la vârsta de 8 ani, fiind invitat în acest an la tradiţionalul eveniment „Vine Moşul la Viitorul”, desfăşurat luni seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Băican s-a transferat în 2010 la Universitatea Cluj, evoluând la grupele de juniori, iar în vara acestui an a ajuns în Liga a III-a, la Unirea Jucu.
La formaţia clujeană evoluează şi Viorel Ionaşcu, fostul fundaş al echipei FC Zalău.

Leave a Comment